Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@14:39:13 GMT

شهرهای مازندران روی غول زلزله

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۵۵۳۳

شهرهای مازندران روی غول زلزله

به گزارش خبرنگارایرنا، یاسر جعفریان سه شنبه در یازدهمین نشست شورای اسلامی شهر ساری افزود : شهرهای مازندران را گسل های فعال وخطرناک خزر ، شمال البرز و فیروزه کوه در احاطه خود دارند که به دلیل داشتن طول زیاد می تواند در صورت وقوع زلزله بیشترین خرابی ها را از خود بر جای گذارد.
وی اضافه کرد: شهرهای ساری، بهشهر، بابل، چالوس و جنوب شهر آمل بیش از سایر شهرهای مازندران در معرض خطر زلزله قرار دارند و باید مسوولان شهری خطر زلزله را برای تمام مناطق به خصوص شهرهای پر خطر جدی بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشاور طرح ریزپهنه بندی زلزله شهر ساری گفت که استقراراین شهر در فاصله 37 کیلومتری با گسل خزر و 3.5 کیلومتری با گسل شمال البرز زلزله را بایددر بیخ گوشش احساس کند.
جعفریان نزدیکی شهر ساری به گسل های خزرو شمال البرز را خطرناک توصیف کرد و اظهارداشت : براساس آمار در صورت وقوع زلزله ساخت و سازهای تا شعاع 100 کیلومتری گسل زلزله ای در معرض خطر قرار دارند و شهر ساری کمترین فاصله را با گسل ها دارد.
وی اضافه کرد : با اجرای طرح پهنه بندی زلزله در شهر ساری می توان ساخت و سازها را به گونه ای مقاوم سازی کرد که کمترین خسارت ها در وقوع زلزله بر جای بگذارد.
**دهنه سد شهید رجایی روی گسل زلزله
عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله ایران افزود : دهنه سد شهید رجایی ساری که در بالادست این شهر احداث شده به دلیل برخی بی دقتی در مهندسی ساخت بر روی گسل البرز قرار گرفته است.
جعفریان اظهارداشت : در صورت وقوع احتمالی زلزله آب این سد می تواند خطر جدی تری را برای این شهرمرکز مازندران به دنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد : این استان طبق سابقه هر 10 سال یکبار زلزله بالای 6 ریشتری را تجربه کرده و از آخرین زمین لرزه با این قدرت نیز حدود 4 سال می گذرد و این برنامه خطر زلزله را جدی تر می کند.
وی تنها راهکار مناسب برای کاهش اثرات تخریبی زلزله را رعایت اصول مهندسی در ساخت و ساز و مقاوم سازی براساس طرح ریز پهنه بندی زلزله دانست که تاکنون این طرح برای هیچ یک از شهرهای مازندران به نتیجه نرسید.
طرح ریزپهنه بندی شهر ساری از سال 91 با پیش بینی اعتبار 10 میلیارد ریالی در دستور کار قرار گرفت که به علت کمبود اعتبار تاکنون اجرای این طرح کمتر از 30 درصدی پیشرفت فیزیکی دارد.
طبق قرارداد باید 40 درصد از این اعتبار از سوی شهرداری و مابقی از سوی مدیریت بحران مازندران تامین شود که با وجود پرداخت 30 درصد از اعتبار از سوی مدیریت بحران تاکنون شهرداری ریالی از این بودجه را نپرداخت.
سهم شهرداری در این قرارداد 4 میلیارد ریال و مدیریت بحران نیز 6 میلیارد ریال اعلام شد.
ریز پهنه بندی زلزله چیست؟
برای مقابله با خطرات زمین لرزه و تامین ایمنی تاسیسات و سازه ها، برخی از کوشش های مختلف در جهت ارزیابی این خطرات، به تدوین نقشه های پهنه بندی متمرکز شده است. پهنه بندی خطرات زمین شناختی مرتبط با زمین لرزه، تعیین محدوده های وقوع پدیده های مخاطره آمیز ناشی از زلزله با میزان احتمالات مختلف یا مقایسه ی نسبی میزان این خطر در پهنه های مختلف می باشد
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
6982/1899
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۵۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد

ایسنا/مازندران در اولین دوره مسابقه مناظرات دانش‌آموزی در ساری، تیم «آغوز» با تیم «سرخ ستاره» با موضوع «بیشتر محتوای کتاب درسی برای آینده دانش‌آموزان بی‌فایده و غیر کابردی است» در جایگاه موافق و مخالف به مناظره پرداختند که تیم آغوز در جایگاه مخالف، قهرمان این دوره از مسابقات شد.

به گزارش ایسنا، مسابقه مناظره دانش‌آموزی ۱۰ اردیبهشت با عنوان «گپ» با شرکت هشت تیم دانش آموزی در دبیرستان پسرانه شریعت ساری برگزار شد.

در این مسابقات تیم‌های؛ «آغوز، سرخ ستاره، نفار، دونا، نماشون و براردور» با موضوع «نقش اصلی در موفقیت علمی هر دانش‌آموز با خود اوست» به رقابت پرداختند که در نهایت تیم‌های آغوز، سرخ ستاره، نفار و براردور به مرحله نیمه‌نهایی راه یافتند و در نهایت تیم آغوز با تیم سرخ ستاره با موضوع « بیشتر محتوای کتاب درسی برای آینده دانش‌آموزان بی‌فایده و غیر کابردی است» به مناظره پرداختند که تیم آغوز قهرمان این دوره از مسابقات شد.

محمدرضا جعفرزاده مدیر دبیرستان شریعت ساری با بیان اینکه مناظرات دانش‌آموزی فرصتی است تا دانش‌آموزان از همین دوران بتوانند نحوه برخورد با نظرات مخالف را بیاموزند، گفت: ما برای تربیت یک نیروی انسانی که بتواند در مجامع مختلف از ارزش‌ها دفاع کند باید از متوسطه اول و حتی مقاطع ابتدایی، آغاز کنیم.

جعفرزاده اظهار کرد: دانش‌آموزان استقبال خوبی از این دوره مسابقات فرهنگی داشتند و دوره آموزش کوتاه مدت فن بیان در مناظرات نیز برای شرکت‌کنندگان برگزار شد. 

سیده زینب تقوی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: در این نوع از مسابقات مناظره دانش آموزی لازم است تا گروه هدف بیاموزند که چگونه از حقشان در جامعه دفاع کنند و یا چگونه برای مطالبات خود از استدلال و منطق بیان بهره ببرند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی هر ساله مسابقات مناظرات دانشجویی را در همه استان‌ها برگزار می‌کند، افزود: اگر ما این مناظرات را از دوره متوسطه اول آغاز کنیم در آینده نزدیک در مقطع متوسطه دوم و دانشگاه برگزاری مناظرات از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود.

تقوی اظهار کرد: ارائه آموزش فن بیان و رعایت مولفه‌های یک مناظره عالی در جهاد دانشگاهی آموزش داده می‌شود و این نهاد آمادگی دارد این دوره‌های آموزشی را برای دانش‌آموزان برگزار کند.

حسین نورانی، معاون واحد پژوهش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز که در جایگاه رئیس جلسه در این مناظرات ایفای نقش داشته است، اظهار کرد: اولین مسابقه مناظره دانش‌آموزی در استان مازندران با عنوان «گپ» در ساری برگزار شد و امیدواریم که در سال آینده مدارس بیشتری به این سمت و سو گرایش پیدا کنند.

وی افزود: این رویداد در راستای ترویج فرهنگ گفت‌ و شنود و تقویت آداب مباحثه برای یادگیری و تمرین تحمل نظر مخالف، در سطح دانش‌آموزان دوره متوسطه اول برگزار شد.

نورانی به توجه بیشتر آموزش و پرورش به این نوع توسعه فکری و فرهنگی در مدارس استان خواستار شد و از مدیریت دبیرستان شریعتی و جهاد دانشگاهی در برگزاری این دوره مسابقات قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مسابقه مناظره دانش‌آموزی توسط جهاد دانشگاهی مازندران در ساری برگزار شد
  • کارخانجات آردسازی مازندران درجه‌بندی می‌شوند
  • عزیمت ۳ کاروان از مازندران به عمره مفرده
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند
  • تجلیل از مروجان فرهنگ پهلوانی 
  • جایگزینی بیش از ۲ کیلومتر نیوجرسی جای گاردریل در جاده‌های مازندران
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه